Basa kroppen

I våras gick jag en kurs i örtlära med den otroligt kunniga, duktiga Lisa Kock. Efter den har jag varit som besatt av brännässlor, plockar dagligen, torkar och gör näringsdryck som vi fick recept på av Lisa. Blir så pigg av denna dryck, jag är nu beroende!
https://usercontent.one/wp/www.johanna-fesse.se/wp-content/uploads/2022/07/brannassla-1.jpeg?media=1661153244
https://usercontent.one/wp/www.johanna-fesse.se/wp-content/uploads/2022/07/pexels-roman-odintsov-5975979-scaled.jpg?media=1661153244
Vi är väldigt ofta för sura i kroppen, viss kost, stress, sjukdom och att andas fel är några saker ger oss ett för högt ph-värde. Jag kommer skriva mer om alla dessa ämnen i andra inlägg framöver så jag går inte in så mycket på det nu.
Nässlan är rik på mineraler och hjälper kroppen att ta upp järn och andra näringsämnen, den är väldigt basbildande, stöttar dina binjurar och ger näring till alla kroppens alla körtlar, den stöttar hormonsystemet. Den är lätt laxerande, balanserar blodsockret. Har du för mycket urinsyra i kroppen kan du få problem med smärta i leder och muskler, gikt som förr kallades för en rikemans-sjukdom är ett resultat av för mycket urinsyra. Du kan dessutom få huvudvärk, hjärndimma och bli väldigt trött. Här kan nässlan och andra basbildande ämnen hjälpa dig. Huden då? - Jajamen den ger massor med näring till hår, hud, torra slemhinnor och naglar!!
Torka nässlorna (hela nässlan är medicinsk), koka upp ett par liter vatten, stäng av plattan och lägg i några nävar torkade brännässlor och lägg i vattnet, på med locket och låt dra över natten. Håller sen i kylen 4-5 dagar. Drick lite varje dag, kanske blir du lika pigg som jag. Själv byter jag faktiskt ut eftermiddagskaffet mot denna dryck. Jag är en sån som dippar efter lunchen och kaffet förvärrar denna trötthet. Nässlan funkar mycket bättre för mig! Gratis mineraltillskott!!
Brännässla finns i kosttillskott om du inte är lika road som jag på att göra ditt eget tillskott, det kan ju också vara svårt att hitta tex på vintern ;)